Domov | Oskrba institucij

OSKRBA INSTITUCIJ

Oskrba šol, vrtcev, zavodov

Zelena točka oskrbuje tudi javne zavode, šole in vrtce, gostince, restavracije ter podjetja s svežo zelenjavo iz integrirane pridelave ter drugimi pridelki in izdelki iz posebnih shem kakovosti. Ponudbo sestavlja preko 50 slovenskih pridelovalcev, ki potrošniku zagotavljajo pridelke in izdelke pridelane izključno v Sloveniji.

Zelene predstave za šole in vrtce

Pomembno je, da tudi otroke seznanimo zakaj je pomembno uživati slovensko lokalno pridelano in sezonsko hrano. Zato želimo otrokom vašem vrtcu ali šoli predstaviti shemo posebne kakovosti integrirani, ki predstavlja pridelavo, ki je prijaznejša ljudem, živalim in okolju.

Z namenom izobraževanja o sodobnem načinu pridelave zelenjave, ki je dandanes še kako pomembna, smo pripravili zanimivo zelenjavno delavnico, kjer bodo otroci na zanimiv in interaktiven način spoznali vse o pridelavi zelenjave na slovenskih kmetijah.

Zelenjavna delavnica, ki jo lahko izvedemo tudi v vašem vrtcu ali prvi triadi Osnovne šole zajema:

  • kratko predstavitev sheme integrirani in »LOKALNO JE BOLJŠE« s slikovno ponazoritvijo,
  • zelenjavni kvizko,
  • ustvarjalne delavnice (posaditev zelišča ali zelenjave v lonček ali na vašem vrtu, izdelava zelenjavnih origamijev, izdelava 3D zelenjave, sestavljanje sestavljank ipd.).

Trajanje: 1 šolska ura (odvisno od velikosti skupine in dogovora)

Namen sodelovanja: spoznavanje višje kakovosti, predstavitev pomembnosti lokalno pridelane hrane in uživanje sezonske zelenjave s slovenskih kmetij.

»Uživajmo slovensko, sezonsko in kakovostno hrano!«