PRAŽEN LÜK Z MASLOM, MEDOM IN BALZAMIČNIM KISOM

POTREBUJEMO:

  • 4 lüke
  • 4 žlice masla
  • 3 žlice balzamičnega kisa
  • pol skodelice medu
  • šopek svežega timijana
  • sveže mleti črni poper
  • sol

 

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 200  ̊C. Na štedilnik pristavimo ponev, v kateri najprej raztopimo maslo in med, dodamo kis, timijan, sol in poper ter mešamo v majhni kozici na srednje močnem oglju. Zmes kuhamo približno minuto. Lüke olupimo in jih narežemo na polovice. Polovičke lüka damo na pekač, pokapamo z že kuhano zmesjo in pečemo približno eno uro, tako da je lük mehko pečen in rahlo karameliziran. Priporočamo, da uporabite slovenski med z zaščiteno geografsko označbo, ki ste ga kupili pri lokalnem čebelarju.

Scroll Up