Domov | Kuharski namigi | Zeljna kremna juha

Zeljna kremna juha

Zeljna kremna juha
Zeljna kremna juha

Sestavine:

  • 1 majhno glavo zelja
  • 1 srednje veliko čebulo
  • 375 ml mrzle vode
  • četrt žličke sladkorja
  • 3 jušne žlice masla
  • četrt skodelice moke
  • 2 skodelici in pol mleka
  • sol in poper
 

Priprava:

Zelje in čebulo sesekljamo. Vsujemo v vodo, kateri smo dodali sladkor in sol. Kuhamo 30 minut, da tekočina povre, nato umaknemo z ognja. V drugi posodi stopimo maslo in dodamo moko. Namajhnem ognju dolivamo mleko in neprestano mešamo. Kuhamo, dokler se zmes rahlo ne zgosti. Zacinimo s soljo in poprom. Potem mlečno juho dodamo k zelju. Nežno mešamo. Juho še vročo postrežemo.