Domov | Kuharski namigi | Svinjina s hrenom

Svinjina s hrenom

Sestavine za 4 osebe:

  • 800 g svinjskega kareja
  • 125 ml jabolčnega kisa
  • 2 lista lovorja
  • 4 poprova zrna
  • 4 korenčke
  • 2 kolerabi
  • 1/2 gomolja zelene
  • 1 korenina peteršilja
  • 1/2 pora
  • 1 srednje velika čebula
  • 150 g hrena
  • sol
 

 Priprava:

V posodi stopimo maslo, na katerem zlato prepražimo sesekljano čebulo in šunko. Meso kuhamo 40 minut v slani vodi, ki smo jo aromatizirali s kisom, lovorjem in poprom. Medtem korenje, kolerabi, zeleno in korenino peteršilja očistimo in narežemo na trakce, čebulo in por narežemo na kolobarje in vse skupaj dodamo k mesu. Kuhamo še nadaljnjih 20 minut. Nato meso narežemo na rezine, prelijemo z nekaj prevretka in obložimo s kuhano zelenjavo. Posujemo z naribanim hrenom in po želji postrežemo s slanim krompirjem.

Nasvet: k obroku se odlično poda sveža sezonska solata.