Domov | Kuharski namigi | Rižota z rdečim radičem

Rižota z rdečim radičem

Sestavine:

  • 25 dag riža
  • 20 dag radiča
  • 5 dag čebule
  • 2 dl rdečega vina
  • 0,1 dl olivnega olja
  • 0,1 dl rastlinskega olja
  • 2 dag masla
  • 1 ščepec soli
  • 1 ščepec mletega črnega popra
  • 1 šopek peteršilja
 

Priprava: 

Riž dobro operemo pod tekočo vodo. Čebulo, radič in peteršilj drobno sesekljamo. Na kuhalnik pristavimo večjo ponev in na zmerni temperaturi segrejemo olivno in rastlinsko olje. V ponev stresemo radič in čebulo, zalijemo z rdečim vinom ter dušimo, da vino izhlapi.

V kozici zavremo 5 dl vode. Vodo dolijemo v ponev ter dodamo riž in peteršilj. Jed po okusu solimo in popramo. Vse skupaj premešamo in na srednji temperaturi kuhamo približno 20 min, da se riž omehča in tekočina izhlapi. Ko je rižota pripravljena jo odstavimo in vanjo rahlo vmešamo maslo. Postrežemo poleg sezonske solate.