Domov | Kuharski namigi | Repna juha

Repna juha

Sestavine za 4 osebe:

  • 2 repi
  • 2 stroka česna
  • 2 vejici  peteršilja
  • 2 žlici olivnega olja
  • pastinak
  • 1 velik krompir
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • sol in poper
 

Priprava:

Česen in čebulo olupimo in nasekljamo, pastinak očistimo in narežemo na kocke. Krompir in repo operemo in narežemo na kocke. V loncu segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo česen in popražimo. Dodamo repo, pastrinak in krompir vse skupaj premešamo in pokrijemo. Temperaturo znižamo in dušimo 10 min, dokler se zelenjava ne zmehča. Dolijemo jušno osnovo in kuhamo še 20 min na srednje nizki  temperaturi. Občasno pomešamo. Lonec odsgtranimo in počakamo, da se ohladi. Nato s paličnim mešalnikom zmiksamo, da postane gladka tekočina. Juho poljubno začinimo.

NASVET:  juho kasenje okrasite tako,da peteršilj operete in odtrgate lističe ter potresite po juhi.