Domov | Kuharski namigi | Rdeče zelje

Rdeče zelje

Sestavine:

  • 1 kg rdečega zelja
  • 1-2 jabolki
  • 1 čebula
  • limonin  sok
  • 8 dag masti
  • 2 dag sladkorja
  • nekaj kapljic jabolčnega kisa
  • 125 ml rdečega vina
  • kumina
  • sol
 

Priprava:

Na drobno narežite zelje, olupite jabolka in jih naribajte. V posodi dobro premešajte zelje, jabolka, kumino, sol, poper in limonin sok. Pustite stati približno eno uro. Na segreti masti karamelizirajte sladkor in dodajte sesekljano čebulo. Čebulo na hitro prepražite. Zalijte z nekaj kapljicami jabolčnega kisa in dodajte marinirano zelje. Vse skupaj premešajte,  zalijete z vodo in dušite. Ko se zelje zmehča, dodajte še vino, pustite še nekaj časa, da se mešanica duši, nato  je jed pripravljena.

Namig: Namesto masti lahko uporabite tudi olje.