Rdeče zelje

Sestavine:
- 1 kg rdečega zelja
- 1-2 jabolki
- 1 čebula
- limonin sok
- 8 dag masti
- 2 dag sladkorja
- nekaj kapljic jabolčnega kisa
- 125 ml rdečega vina
- kumina
- sol
Priprava:
Na drobno narežite zelje, olupite jabolka in jih naribajte. V posodi dobro premešajte zelje, jabolka, kumino, sol, poper in limonin sok. Pustite stati približno eno uro. Na segreti masti karamelizirajte sladkor in dodajte sesekljano čebulo. Čebulo na hitro prepražite. Zalijte z nekaj kapljicami jabolčnega kisa in dodajte marinirano zelje. Vse skupaj premešajte, zalijete z vodo in dušite. Ko se zelje zmehča, dodajte še vino, pustite še nekaj časa, da se mešanica duši, nato je jed pripravljena.
Namig: Namesto masti lahko uporabite tudi olje.