Pita z blitvo

Sestavine:
- 2 zavitka zamrznjenega listnatega testa
- 1 kg sveže blitve
- 3 stroki česna
- 2 kisli smetani
- 1 jajce
- olivno olje
- sol
- poper
Priprava:
Testo razvaljajte na 4 ploskve, v velikosti pekača. Blitvo operite in jo 2 minuti dušite v vodi. Dobro odcedite in jo grobo nasekljajte. Razžvrkljajte jajce, dodajte strt česen, posolite, popoprajte in primešajte kisli smetani. Nato sestavite pito: na pomaščen pekač razgrnete prvo ploskev testa, obložite z blitvo in smetanovo mešanico. Enako ponavljajte z naslednjimi plastmi, na vrhu končate s testom. Vse skupaj prelijte z ostankom smetane in jajca. Pecite 30 minut pri 200°C. Pito lahko ponudite vročo s solato ali kot hladno predjed.