Domov | Kuharski namigi | Pita z blitvo

Pita z blitvo

Pita z blitvo
Pita z blitvo

Sestavine:

  • 2 zavitka zamrznjenega listnatega testa
  • 1 kg sveže blitve
  • 3 stroki česna
  • 2 kisli smetani
  • 1 jajce
  • olivno olje
  • sol
  • poper
 

Priprava:

Testo razvaljajte na 4 ploskve, v velikosti pekača. Blitvo operite in jo 2 minuti dušite v vodi. Dobro odcedite in jo grobo nasekljajte. Razžvrkljajte jajce, dodajte strt česen, posolite, popoprajte in primešajte kisli smetani. Nato sestavite pito: na pomaščen pekač razgrnete prvo ploskev testa, obložite z blitvo in smetanovo mešanico. Enako ponavljajte z naslednjimi plastmi, na vrhu končate s testom. Vse skupaj prelijte z ostankom smetane in jajca. Pecite 30 minut pri 200°C. Pito lahko ponudite vročo s solato ali kot hladno predjed.