Pirini piškoti
Sestavine:
- 180 g pirine moke
- 60 sladkorja
- 80-100 g lešnikov
- 120g črne čokolade, 75%
- 160 g masla
- 1 vaniljev sladkor
- 1 žlica ruma
- ščep soli
- ½ žličke cimeta
Posip: sladkor v prahu
Priprava:
Pekač obložimo s peki papirjem. Čokolado in lešnike ločeno sesekljamo. Zmehčano maslo, sladkor, vaniljev sladkor, rum in sol miksamo 3 do 5 minut, do dobimo penasto zmes. Masleni mešanici gladko primešamo moko in cimet, nazadnje pa še sesekljano čokolado in lešnike.
Pečico segrejemo na 175 °C.
Iz testa oblikujemo kroglice, velike 2 do 3 centimetre. Sproti jih polagamo v pripravljen pekač, med njimi pa puščamo po 1,5 cm prostora.
Pekač za približno 18 minut položimo v segreto pečico.