Domov | Kuharski namigi | Pečena paprika s feta sirom

Pečena paprika s feta sirom

Sestavine za 4 osebe:

  • 4-5 rdečih paprik
  • 2 žlici kisle smetane
  • 1 jajce
  • 1 žlica nasekljanega peteršilja
  • 150 g feta sira
  • sol in poper
 

Priprava:

Pečico segrejemo na 200 stopinj. Papriko opreremo in očistimo ter z nožem papriko prerežemo tako,da pecelj ostane nedotaknjen. Posodo na katero bomo položili papriko naoljimo in nanjo položimo papriko ter damo v pečico in počakamo dokler se paprika ne zmehča. Pečeno papriko vzamemo iz pečice in počakamo, da se ohladi. Med tem časom pripravimo nadev. V posodo damo feta sir in ga pretlačimo z vilico, dodamo jajce in kislo smetano. Vse premešamo, začinimo in dodamo peteršilj. Papriko olupimo, posolimo in razporedimo po posodi. V vsako papriko  dodamo nadev. Paprike še enkrat položimo v pečico in počakamo dokler se nadev ne stopi.