Domov | Kuharski namigi | Pečena jabolka

Pečena jabolka

Sestavine:

  • 4 večja kisla jabolka
  • 2 žlici marmelade
  • 1 žlica medu
  • 3 žlice zmletih orehov
  • 2 žlici mletih mandljev
  • 0,5 žličke cimeta
  • maslo
  • sladka smetana
 

Priprava:

Jabolka  operite in z žličko izdolbite peščišče. V skledi dobro zmešajte marmelado, med, cimet, orehe in mandlje. Z dobljeno maso napolnite jabolčne vdolbine. Pekač namažite z maslom in pečico segrejete na 180° C. Nadevana  jabolka pecite 20 minut. Po želji lahko jabolka postrežete s stepeno sladko smetano in potresete z mletim cimetom. Jabolka servirajte še topla.

Pečenih jabolk ne lupite, ker so zaradi peke preveč izsušena in bi postala neprivlačna na pogled. Za pečena jabolka so najbolj primerne vrste npr.: Boskop, Royal Gala ali Idared.