Hrenova juha s kranjsko klobaso

Sestavine:
- 500 g puste skute
- 1 rdeča čebula
- 1 krompir
- 100 g kuhane šunke
- 25 g masla
- 1 dl smetane za kuhanje
- 1 dl mleka
- 4 dl čiste goveje juhe
- 2 žlici nastrganega hrena
- sol
- 4 vejice peteršilja
- 1 kranjska klobasa
Hrustljav dodatek:
- 150 g kuhane šunke
- 25 g masla
Priprava:
V posodi stopimo maslo, na katerem zlato prepražimo sesekljano čebulo in šunko. Dodamo krompir narezan na kocke, posolimo in med mešanjem pražimo še nekaj minut. Nato zalijemo z vročo govejo juho in z mlekom ter zavremo. Dodamo sladko smetano. Sestavine zavremo in počasi kuhamo 15 minut, da se krompir zmehča. Juho odstavimo in s paličnim mešalnikom gladko razmešamo. V juho nastrgamo hren in jo počasi segrejemo skoraj do vrelišča.
Hrustljav dodatek:
Šunko narežemo na tanke rezance, ki jih skupaj s koromačevimi semeni prepražimo na maslu. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.
Juho nadevamo v krožnike, dodamo hrustljavo šunko in nekaj kolobarjev kranjske klobase. Dekoriramo lahko z vejico peteršilja.