Domov | Kuharski namigi | Hrenova juha s kranjsko klobaso

Hrenova juha s kranjsko klobaso

Sestavine:

  • 500 g puste skute
  • 1 rdeča čebula
  • 1 krompir
  • 100 g kuhane šunke
  • 25 g masla
  • 1 dl smetane za kuhanje
  • 1 dl mleka
  • 4 dl čiste goveje juhe
  • 2 žlici nastrganega  hrena
  • sol
  • 4 vejice peteršilja
  • 1 kranjska klobasa

Hrustljav dodatek:
  • 150 g kuhane šunke
  • 25 g masla
 

 Priprava:

V posodi stopimo maslo, na katerem zlato prepražimo sesekljano čebulo in šunko. Dodamo krompir narezan na kocke, posolimo in med mešanjem pražimo še nekaj minut. Nato zalijemo z vročo govejo juho in z mlekom ter zavremo. Dodamo sladko smetano. Sestavine zavremo in počasi kuhamo 15 minut, da se krompir zmehča. Juho odstavimo in s paličnim mešalnikom gladko razmešamo. V juho nastrgamo hren in jo počasi segrejemo skoraj do vrelišča.

Hrustljav dodatek:

Šunko narežemo na tanke rezance, ki jih skupaj s koromačevimi semeni prepražimo na maslu. Peteršilj osmukamo in drobno sesekljamo.

Juho nadevamo v krožnike, dodamo hrustljavo šunko in nekaj kolobarjev kranjske klobase. Dekoriramo lahko z vejico peteršilja.