Gratinirana cvetača

Sestavine:
- 1 cvetača
- voda
- sol
- 1 - 2 jajci
- 1 kisla smetana (25 ml)
- nekaj naribanega sira po okusu
- začimbe po okusu (poper, origano, bazilika, peteršilj …)
Priprava:
Cvetačo najprej razrežemo na večje kose. Nato jo v slani vodi zavremo in kuhamo 5 minut, da se nekoliko omehča. Cvetačo odcedimo in damo v pomaščen pekač ali v stekleno posodo. Pripravimo zmes iz jajc, kisle smetane in začimb (po okusu). Cvetačo prelijemo z zmesjo in damo v pečico, ki smo jo predhodno segreli na 200 °C. Pečemo nekaj minut, da preliv z jajci zakrkne in jed postane zlato - rjave barve. Ko je pečeno, jed potresemo z nekaj naribanega sira in vrnemo v pečico za toliko časa, da se sir stopi. Gratinirano cvetačo takoj postrežemo.