Domov | Kuharski namigi | Dimljen losos s hrenovim namazom

Dimljen losos s hrenovim namazom

Sestavine za 4 osebe:

  • 200-250 g dimljenega lososa
  • popečena domača štručka (bučna, s semeni, z olivami ipd.)
  • sveži drobnjak

Hren s smetano:
  • 80 g goričkega hrena
  • 3 dcl čvrste kisle smetane
  • nekaj kapljic limoninega soka
  • sol po okusu
 

 Priprava:

Naprej pripravimo smetanov namaz s hrenom: hren olupimo in drobno naribamo ter pokapljamo z limoninim sokom. Primešamo čvrsto kislo smetano in posolimo (po potrebi).

Hrenov namaz dobro premešamo in z njim namažemo vsak kruhek posebej. Posamezne kruhke obložimo z dimljenim lososom in dekoriramo s svežim drobnjakom.

NASVET: kanapeje oziroma obložene kruhke lahko pripravite kot hiter prigrizek ob obiskih, praznovanjih ali za razvajaja svojih najbližjih. Hrenov namaz pripravite sveži, saj le tako ohrani svojo ostrino in aromo.