Dimljen losos s hrenovim namazom

Sestavine za 4 osebe:
- 200-250 g dimljenega lososa
- popečena domača štručka (bučna, s semeni, z olivami ipd.)
- sveži drobnjak
Hren s smetano:
- 80 g goričkega hrena
- 3 dcl čvrste kisle smetane
- nekaj kapljic limoninega soka
- sol po okusu
Priprava:
Naprej pripravimo smetanov namaz s hrenom: hren olupimo in drobno naribamo ter pokapljamo z limoninim sokom. Primešamo čvrsto kislo smetano in posolimo (po potrebi).
Hrenov namaz dobro premešamo in z njim namažemo vsak kruhek posebej. Posamezne kruhke obložimo z dimljenim lososom in dekoriramo s svežim drobnjakom.
NASVET: kanapeje oziroma obložene kruhke lahko pripravite kot hiter prigrizek ob obiskih, praznovanjih ali za razvajaja svojih najbližjih. Hrenov namaz pripravite sveži, saj le tako ohrani svojo ostrino in aromo.