Domov | Kuharski namigi | Čemažev namaz

Čemažev namaz

Sestavine:

  • 500 g puste skute
  • 100 ml čvrste kisle smetane
  • 150 ml čemaževega pesta ali
  • šopek svežega čemaža
  • ščepec soli (po okusu)
 

Priprava:

Skuto in kislo smetano v posodi s kuhalnico premešamo ter dodamo čemažev pesto ali sveže nasesekljane čemaže liste. Namaz lahko začinimo s ščepcem soli.

Čemažev namaz serviramo v posodicah kot prilogo ali namazanega na kruhkih.

Hranimo ga neporodušno zaprtega v hladilniku do 3 dni. Pred uporabo ga premešamo.

NASVET: čemaž uživajte zmerno. Drobno nasekljanega vložite v hladno stisnjeno oljčno olje ter dodajte nekaj soli. V tesno zaprtih kozarčkih ga lahko vse leto uporabljajte kot dodatek k solatam, namazom ali pa zelenjavnim jedem.