Domov | Kuharski namigi | Bučna rulada

Bučna rulada

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 vaniljev sladkor
  • Limonina lupinica
  • 100 g mletih bučnih semen
  • peščica grobo mletih ali sesekljanih bučnih semen
  •  kisle smetane
  • 1 žlica sladkorja v prahu
 

Priprava:

Rumenjake in beljake ločimo. Rumenjake, sladkor, vaniljev  sladkor in limonino lupinico penasto umešamo. Dodamo 100 g mletih bučnih semen. Ročno vmešamo sneg. Maso vlijemo pekač obložen s peki papirjem. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C 10 do 15 minut.

Topel biskvit zvijemo v vlažno bombažno servieto. Ohlajeno testo namažemo s kislo smetano, ki smo ji dodali žlico sladkorja v prahu. Rulado nazaj zvijemo, potresemo z grobo mletimi bučnimi semeni in jo ovijemo v alu folijo ter postavimo na hladno.