Domov | Kuharski namigi | Bučkini polpeti

Bučkini polpeti

Sestavine:

  • 3 srednje velike bučke
  • 3 velika jajca
  • 80 g naribanega parmezana
  • 2 ščepca soli
  • 2 ščepca mletega popra
  • 2 vejici sveže bazilike
  • 3 žlice moke (zvrhane)
  • maslo
 

Priprava:

Bučke očistimo, operemo in drobno naribamo. Nato jih stresemo v cedilo, jih zmešamo z eno žličko soli in pustimo stati 1 uro, da se iz bučk odcedi odvečna voda. Oprane in osušene liste sveže bazilike grobo sesekljamo. V večji skledi z ročno metlico stepemo jajci. Dodamo ožete naribane bučke, sol, poper, parmezan in moko. Vse skupaj dobro premešamo. V ponvi stopimo nekaj žlic masla in vanj z žlico polagamo kupčke mase, ki jih s hrbtno stranjo žlice nekoliko potlačimo, da dobimo približno 1-2 cm debele polpete. Na obeh straneh jih zlato rjavo popečemo. Pečene polpete preložimo na ogret krožnik in pokrijemo, da ostanejo topli, dokler ne porabimo vse mase. Serviramo tople kot predjed, prilogo ali glavno jed k praznični večerji.