Domov | Povabilo ponudnikom | Velikonočni teden v Zeleni točki

Velikonočni teden v Zeleni točki Citypark Ljubljana in BTC Murska Sobota
od 30.3. do 4.4.2015

Velikonočne dobrote so že na prodajnih policah Zelene točke, zato nikar ne čakajte in nas obiščite ter si napolnite svojo velikonočno košarico z dobrotami iz slovenskih kmetij.

Zelena točka priporoča: GORIČKI HREN

Hren se najpogosteje uporablja med prazniki, ko tudi zaužijemo več težke in mastne hrane. Zaradi njegovih številnih blagodejnih snovi in učinkovin bi ga morali, po mnenju številnih strokovnjakov za zdravo prehrano, pogosteje uvrščati na naš jedilnik.

Gorički hren iz integrirane pridelave se odlično ujema z jabolki, s kislo smetano, s skuto, z jajci, s kisom, z limono, z mandlji in celo z medom. Pikantne omake s hrenom so lahko hladne ali le rahlo segrete, saj mu vročina odvzame ostrino. Hrenove omake se odlično priležejo k mesnim in ribjim jedem. Nariban se izvrstno poda k sezonskim solatam in mesninam, še posebej šunki, pa tudi pečenkam, klobasam ter kuhani govedini.

Recepti: najdete jih tukaj
 

GORIČKI HREN - nasveti za nakup in shranjevanje

Korenino hrena odrežemo le toliko kot potrebujemo, ostalo pa tesno zavijemo v folijo in shranimo na hladnem in temnem. Zdravilne in antibiotične lastnosti hitro izhlapijo, če je izpostavljen izsuševanju in višjim temperaturam. Sveže nastrgan hren ne smemo hraniti več kot dva do tri tedne.
 

Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje.